TA INGA RISKER

TA INGA RISKER

Du kommer att märka skillnaden

 

Visste du att vi använder en patentskyddad värmebehandlingsprocess för att smida original John Deere knivar? Det är en tillverkningsprocess som ger en otrolig skärpa,,som håller längre – för perfekt passform och ett rent snitt varje gång.

 


Ett perfekt snitt

Kniveggen är valsad för att minska risken för grader och skarpa hörn, vilket ökar knivarnas hållbarhet och skärpa.

En hållbar kniv

En valsad knivegg gör att belastningen fördelas jämnt över hela ytan. Det ger en kniv som behåller skärpan och minskar behovet av slipningar, vilket sparar både tid och pengar.

Den speciella värmebehandlingen ger en perfekt kolhalt och bidrar också till att förlänga knivarnas hållbarhet. Rätt mängd kol är av stor betydelse för knivens slittålighet och utmattningsmotstånd – för hög kolhalt ger en svagare kniv, för lite innebär att kniven slits snabbare, vilket innebär en högre kostnad för utbytesknivar.

Perfekt passform

John Deere knivarnas fästhål är perfekt stansade. Alla knivar sitter perfekt, tätt intill spindeln. Den perfekta passformen minskar stötar, förlänger hållbarheten på andra av gräsklipparens delar och undanröjer risken för oklippta ränder, vilket ger ett renare utseende.