Underhåll av sprutsystem

Reservdelar och service: Munstycken

Munstycken

Vi har ett stort sortiment munstycken och munstycksskydd i varierande storlekar och material för all slags sprutning av växtskyddsmedel och flytande gödning:

  • Munstycken av plast är utmärkta om man vill kombinera hög precision och slitstyrka
  • Munstycken av rostfritt stål passar bäst för stora mekaniska belastningar
  • Munstycken av keramik är idealiska vid användning av starkt frätande kemikalier och gödningsmedel
Reservdelar och service: Kalibreringsbehållare

Kalibreringsbehållare

Denna kanna gör det enkelt att kalibrera. Kalibreringsbehållaren rymmer 2 liter och har en metrisk skala. Behållaren är formpressad av polypropylen för bästa möjliga kemisk motståndskraft och hållbarhet.

Reservdelar och service: Borste för rengöring av munstycke

Borste för rengöring av munstycke

Denna borste är perfekt för att hålla dina sprutmunstycken rena. Det mjuka borsthåret rengör munstycket försiktigt utan att skada hålet i munstycket. Oumbärligt i varje förvaringsskåp.

Reservdelar och service: Filter

Filter

Vårt omfattande utbud av filter ger ett grundläggande skydd för ditt kompletta sprutsystem. Filtren förhindrar tilltäppta munstycken och garanterar bästa möjliga sprutfördelning och spridning i grödan.

Reservdelar och service: Tryckmätare

Tryckmätare

Denna lättlästa, analoga och glycerindämpade tryckmätare med ett 100 mm stort hus är lämpligt placerad på sprutans framsida. Den erbjuder en exakt skala med en gradering i steg om 0,2 bar, har fyra färgfält, plus en undertrycksindikering för snabb, enkel och exakt mätning. Den genomsnittliga avvikelsen från måltrycket är endast 0,05 % på 10 bar (ENTAM-test).

Reservdelar och service: Pump- och reparationssatser

Pump- och reparationssatser

Även om sprutorna är utrustade med självsugande, hydrauliska kolvmembranpumpar, som normalt kräver mycket lite underhåll, behöver membranen bytas ut då och då. Våra reparationssatser innehåller alla nödvändiga delar för att din spruta ska fortsätta att arbeta med högt tryck och flöde.

Membran finns tillgängliga i olika material:

  • BUNA är ett syntetiskt gummi som erbjuder hög mekanisk flexibilitet och är motståndskraftigt mot olja och växtskyddspreparat. Det är det vanligaste materialet som används för tillverkning av membran i Europa och är det som rekommenderas av John Deere.
  • DESMOPAN är mycket motståndskraftigt mot aggressiva växtskyddsmedel, men mindre flexibelt än BUNA.
  • HPDS - (High Performance Diaphragm System) är en specialblandning som erbjuder samma flexibilitet som BUNA, men har ett bättre motstånd mot aggressivare växtskyddsmedel.