Mulchingklippare

Naturlig tillväxt – varför kompromissa?

Naturlig tillväxt – varför kompromissa?

Gräsklipp är naturlig gödning och det moderna, intelligenta sättet att hålla gräsmattan grön och frodig. Vi har mulchingsatser som tillval till de flesta av våra gågräsklippare, som komplement till JS-serien, våra redan specialutvecklade mulchingmaskiner.

Det kväverika klippet återförs till gräset som ett naturligt gödningsmedel. Det förhindrar förlust av näringsämnen och fukt – du minskar dramatiskt mängden konstgödsel.

ModellMotoreffektArbetsbreddRekommenderad klippytaDrivsystemPris

3,2 kW (vid 2800 rpm)

53cm

Upp till 2000 m²

2,5-5,2 km/h

  9 373 kr*

3,2 kW (vid 2800 rpm)

53cm

Upp till 2000 m²

2,5-5,2 km/h

11 988 kr*

Kapa klipptiden!

Kapa klipptiden!

Specialkonstruerade knivar och ett djupt kupolformat klippdäck finfördelar klippet så kraftigt att det kan ges tillbaka till marken.

Vill du ha samma högkvalitativa resultat på bara två tredjedelar av tiden? Med specialkonstruerade knivar och ett djupt kupolformat klippdäck, finfördelar John Deere mulchingklippare klippet så kraftigt att det kan ges tillbaka till marken. ’Det finns inte längre något behov av att tömma uppsamlaren – och mindre behov av konstgödning.

Naturlig rikedom:

Det kväverika klippet återförs till gräset som ett naturligt gödningsmedel. Detta förhindrar förlust av näringsämnen och fukt, varför du kan dra ner på mängden konstgödsel. Naturligt gödningsmedel som gräsklipp är ett bra sätt att hålla din gräsmatta grön och frodig.

Ännu fler förbättringar

Fyra knivar finfördelar klippet i små bitar. Klippet har många fördelar:

  • Gräsrötterna hålls svala när det är varmt
  • Fukten hålls kvar i gräsmattan
  • Ogräs växer långsammare
  • Jorden är skyddad och spolas inte bort om det regnar mycket
  • Det komposterade gräsklippet fungerar som organisk gödning
  • Mulching minskar din arbetstid och ditt trädgårdsavfall betydligt.

Hur du ska börja med mulching:

Gräset får inte vara för högt. Klipp högt gräs med uppsamlaren monterad. Börja med mulchingen vid nästa klippning.

Är gräset för högt, till exempel efter en semester, upprepa klippningen med en uppsamlare och börja med mulchningen några dagar senare.

Varför kompromissa om naturlig tillväxt?

Vi erbjuder mulchingsatser som tillval till nästan alla våra gågräsklippare, som ett komplement till JS-serien mulchingklippare.

Om du använder en gågräsklippare med en mulchingsats som tillval, kan du omvandla maskinen för uppsamling. Ta bort pluggen och häng på uppsamlaren.

Robotklippare

Även Tango E5 är en perfekt mulchingklippare. Specialknivarna klipper gräset i små bitar. Om du har dåligt med tid för gräsklippning, kommer du att älska TANGO. Den är så bekväm att du kommer att undra över hur du har klarat dig utan. Och den är så diskret, att du knappast märker den.

 

READYSTART®

READYSTART®

Automatisk choke: De flesta modellerna i Select-serien har en automatisk choke för snabbare start på kyliga morgnar. READYSTART®-motorsystem möjliggör enkel start med startsnöret. Ingen flödning, ingen choke, inga problem!

Vilken är den rätta för mig?

Vilken är den rätta för mig?

Hitta den utrustning som passar dig bäst.

*Rekommenderat försäljningspris inkl. moms, gäller till 1 oktober 2019

**CE-Nominell effekt (testad i enlighet med SAE J1349). Uppgifter om motoreffekt och vridmoment har lämnats av motortillverkaren för att endast användas som jämförelse. Det verkliga effekt- och vridmomentuttaget kommer att vara lägre. Se motortillverkarens webbsidor för ytterligare information.