Efter en undersökning som utförts vid Göttingens universitet, är vi så säkra på S700 tröskornas kärnkvalitet att vi garanterar att du kan uppnå ett resultat där mängden skadade kärnor är mindre än en procent. Om inte, så kompenserar vi dig för 50 % av kärnorna** som hamnar på fältet som ren förlust*.

Spannmål
 

Skadade kärnor = Osynliga förluster

Skadade kärnor påverkar din verksamhet på många sätt:

  1. Avdrag från uppköparen på fakturan för levererad spannmål
  2. Dålig grobarhetsprocent
  3. Förluster på fältet

De två första punkterna inverkar inte nödvändigtvis på alla lantbruks lönsamhet, men den sista gör det definitivt. Och utan att det märks. Tyska vetenskapsmän** har upptäckt att av en tröskas totala mängd skadade kärnor, så hamnar 50 procent på fältet och endast resten i spannmålstanken. På en veteodling med en areal på 500 ha, med en avkastning på 8 ton/ha och ett pris på 160 euro/t, kan detta motsvara en förlust på 12 800 euro! Eftersom skadade kärnor inte gror, lämnar dessa förluster inga ”gröna spår” efter sig på fältet, så du kommer aldrig att veta, även om du inspekterar fältet följande år.

S700-seriens rotor

Singelrotorn på S-serien ger klara fördelar jämfört med andra, mer traditionella system och hybridsystem.

Grödan passerar över slagskoytorna fler gånger än med ett tangentiellt trösksystem. Friktion används för att separera kärnorna från axen, och denna "gnidningseffekt" ger skonsam behandling av grödan, vilket resulterar i mindre spannmålsskada.

Sluta förlora stora belopp bakom tröskan i form av skadade kärnor!

Kärnkvalitet

De integrerade tröskinställningarna (ICA2) kontrollerar automatiskt nivån på skadade kärnor och begränsar konsekvent och exakt kärnförluster till förinställda nivåer, så att din lönsamhet ökar. Systemet använder två kameror, medan andra liknande system endast använder en. Detta ger en högre precisionsnivå. Det är därför som vi kan garantera både hög kärnkvalitet och mindre än en procent skadade kärnor.

spannmålselevatorns kamera

Spannmålselevatorns höghastighetskamera fångar upp främmande partiklar och skadade kärnor.

Returgodselevatorns höghastighetskamera kontrollerar antalet separerade kärnor och förluster (annat än kärnor).

Du kontrollerar alla ICA2 funktionerna från huvudmenyn för integrerade tröskinställningar i monitorn: du ställer in önskade målvärden, ser bilder från de olika kamerorna i realtid, och genom att använda historikfunktionen ser du hur tröskan justerar sig själv under hela skörden.

Här ser vi en bild från kameran i spannmålselevatorn under arbetets gång. Skadade kärnor är orangefärgade. Främmande material visas i gult eller grönt. Detta överträffar med bred marginal den traditionella metoden med inspektionsfönster.

* Endast hos deltagande John Deere återförsäljare. Registreringsperioden är från 15 augusti 2020 till 30 maj 2021 på vår hemsida. Se vårt registreringsformulär för fullständig information om deltagandet

** Feiffer Consult, Harvest Poll, 2005 www.feiffer-consult.de