/ / /

Pressreleaser

Nyheter och information 2014

John Deere tröskornas flaggskepp tillverkas nu i Zweibrücken

Zweibrücken, 23 april 2014 - Från och med 2014 tillverkas John Deeres största tröskor, S-serien, i Zweibrücken, Tyskland. Detta gäller S680 med 547 hk och S690 med 626 hk, med respektive ”i”-utföranden, för den europeiska marknaden och OSS-länderna.

 

”Vi har 50 års erfarenhet av att producera tröskor för den europeiska marknaden och exportmarknader, och har investerat runt 20 miljoner euro i tillverkningsanläggningar, infrastruktur och kvalitetssäkring”, säger fabrikschef Ralf Gaa.

 

”Det är ännu en milstolpe för Zweibrücken att vi nu kan sätta stämpeln ”Tillverkad i Tyskland” på samtliga W-, T- och S-serien tröskor. Genom att flytta tillverkningen av S-serien till Zweibrücken, kan vi reagera bättre än någonsin, på den stigande efterfrågan på högkapacitetsrotortröskor.”

 

John Deere S-serien högkapacitetströskor, med en singeltandrotor, är konstruerade för maximal prestanda och utmärkt kärn- och halmkvalitet. Utrustade med en spannmålstank som rymmer upp till 14 100 liter, kan dessa maskiner avverka 70 till 75 ton vete eller 100 till 120 ton majs per timme. Det mycket flexibla systemet för materialhantering uppfyller ett antal olika krav på skördeutrustning.

 

För att komplettera det redan breda utbudet av skärbord, kommer ett nytt, mångsidigt 600X skärbord med justerbar knivbalk att finnas tillgängligt i begränsat antal i särskilt utvalda länder till skördesäsongen 2014 (ej Sverige).

 

S-serien tröskor finns tillgängliga med ett flertal intelligenta lösningar, t.ex. den nya funktionen för interaktiva tröskinställningar. Systemet minimerar spill och optimerar såväl kärn- som halmkvaliteten. Föraren väljer bland ett antal olika skördestrategier, och mellan enskilda eller multipla preferenser.

 

För att ytterligare förbättra prestandan på fältet, kan John Deere S-serien tröskor utrustas med JDLink telematik- och maskinsynkroniseringssystem för skördelogistik. Båda ingår i John Deere FarmSight-strategin.


Utöver det kan John Deeres GoHarvest appen för mobiltelefoner och surfplattor nu laddas ner kostnadsfritt. Denna nya app gör det möjligt för förare på fältet att enkelt optimera tröskan och alltid ha av John Deere rekommenderade inställningar till hands.