v.g. vänta medan sidan laddas …

Rulla för att navigera

Den perfekta gräsmattan

TANGO klipper mycket oftare än en konventionell klippare. Klippet går raka vägen tillbaka till gräsmattan som värdefull gödning.

Resultatet: en perfekt gräsmatta utan gräsrester som ska tas omhand.

 • Intelligent kraft Intelligent kraft

  Intelligent kraft

  Du kan programmera din TANGO för speciella utmaningar i din trädgård. Utmaningar som träd och buskar är inget problem och inte heller stigningar upp till 35 % (inom klippområdet)*

  *beroende på din trädgårds tillstånd och utformning.

 • Regn eller solsken Regn eller solsken

  Regn eller solsken

  TANGO är väderskyddad, så den har inget emot att arbeta medan du stannar inomhus. Det dubbla höljet skyddar de viktigaste komponenterna – elektronik, batteri och motor – för att de ska ge dig många års pålitlig tjänst.


 • När som helst När som helst

  När som helst

  Det är enkelt att ställa in klippområdena med dagar och tider så att det passar dig och din gräsmatta. TANGO är så tyst att du kan använda den på söndagar eller t.o.m. nattetid utan att störa någon.

 • Hela säsongen Hela säsongen

  Hela säsongen

  Den specialbyggda stålkniven klipper snabbt och rent för att hålla gräset sunt hela sommaren. Den är så hållbar att den kan klippa en hel säsong utan att förlora skärpan.

Njut av din tid

TANGO E5 sköter din gräsmatta automatiskt, och i stället kan du hänge dig åt att njuta av livets viktigare sidor. TANGO är konstruerad för att underlätta livet, inte för att göra det komplicerat.

Efersom TANGO är så tyst kan du ta en tupplur när den gör ditt jobb i trädgården. Du kan även använda den nattetid.

Knappar och layout i displayen är så intuitiva att du kommer att kunna börja klippa på nolltid. Eller tvärtom, du tittar på när TANGO gör det åt dig!

TANGO E5

Hållbart chassi

Chassit på TANGO E5 är kraftigt och stabilt, byggt med ett gediget, dubbelväggigt chassi. Maskinens inre del är skyddat väl. All elektronik är skyddat mot smuts, damm, fukt och andra saker som kan påverka maskinen utifrån. Det stabila höljet av akrylonitril-styren-akrylat (ASA) är väldigt motståndskraftigt mot solljus.

Stötfångare

Den främre stötfångaren tar upp stötar för att skydda maskien från att skadas. När den har berört ett hinder, svänger TANGO automatiskt in i en annan riktning och fortsätter att klippa.

Kraftfulla hjulmotorer

Robusta och kraftfulla borstlösa motorer används för att driva drivhjulen. De två identiska motorerna driver bakhjulen via en integrerad planetväxel.

Drivhjul

TANGO mästrar även kullar och sluttningar i din trädgård utan svårighet. Däckmönstret maximerar kontakten med gräsmattan för att ge bättre dragförmåga och stabilitet. Med tillvald antislirsats klarar den även kullar!*

* Beroende på din trädgårds layout och markförhållandena. Kontakta din återförsäljare för professionell rådgivning.

Hållbar kniv

TANGOs vassa, hållbara kniv är konstruerad för att ge hög klippkvalitet under hela säsongen. Kniven är konstruerad för att skapa optimalt luftflöde som hjälper till att ge klippet tillbaka till marken samtidigt som det håller klippdäckets hölje rent i fuktig väderlek. En speciell stötupptagande mekanism skyddar knivmotorn och axel om kniven skulle slå emot ett hinder och stoppa tvärt. Den enda del av kniven som berör gräset är de vinklade klippeggarna, och därför är klippningen så tyst och energisnål.

Till skillnad från andra robotklippare kan TANGO i många fall klippa under en hel säsong med en enda kniv. Kniven är så robust at du inte behöver tänka på vare sig slipning eller att den går sönder. För att göra dig ännu lugnare: det finns en säkerhetskåpa som följer med kniven upp och ner.

Klipphöjdsinställning

Höjdinställningen görs genom att knivskyddet vrids. Klippsystemet med kniven och skyddskåpan liknar en traditionell klippare. Klipphöjden kan ställas inom intervallet 19—102 mm. Vid autonom klippning ställer du in klipparen på den gräshöjd du vill ha, till skillnad från traditionella gräsklippare där klipphöjden tenderar att ställas in lägre för att låta gräset växa högre igen före nästa klippning. Vi rekommenderar att du gör en fininställning av den önskade klipphöjden när det behövs. En dekal för klipphöjden och synliga hack i kåpan hjälper dig att hitta den klipphöjdsinställning som du föredrar, och som naturligtvis kan variera under säsongen.

Huvudströmbrytare

Med huvudströmbrytaren slås gräsklipparen på och av för transport- och lagring. Den är placerad bredvid bärhandtaget baktill, pekande nedåt. Strömbrytaren är inte direkt synlig ovanifrån. Detta förhindrar oavsiktlig aktivering av klipparen.

Säkerhetssensor

TANGO har ett praktiskt bärhandtag med en säkerhetssensor som låser kniven.

Stoppkontakt

Den strategiskt placerade röda stoppknappen sitter högst upp på gräsklipparen, lätt att se och komma åt. Trycks den in, avbryts all drift omedelbart. På knappens båda sidor finns dekaler som förklarar hur gräsklipparen ska användas på säkert sätt.

PIN-kod

Din TANGO är skyddad med PIN-kod, så det är bara du som kan använda den. Skärmen låses automatiskt efter det intervall som du har ställt in – perfekt när barn är i närheten. Bra nyheter för ägarna, men dåliga nyheter för tjuvar.

Stor operatörspanel

TANGO har klassens och industrins bästa operatörspanel. Den stora sexradiga displayen är lätt avläsbar även på avstånd. Intuitiv betjäning av klipparen var det viktigaste målet när operatörspanelen fick sin design. Programmering av TANGO är verkligen enkelt. Den stora skärmen och de logiska reglagen gör det enkelt att ställa in det schema som du föredrar – ändra det sedan i en handvändning, när helst du vill.

På operatörspanelens vänstra del sitter knapparna för snabb åtkomst av de viktigaste funktionerna: klipp enligt schema, klipp nu och gå hem. Operatörspanelens högra del är reserverad för knapparna som används vid programmering av klipptider och ändring av ytterligare inställningar. Lysdioder (LED) signalerar tydligt det aktuella driftsättet och potentiella fel.

TANGO E5

TANGO är konstruerad för att underlätta livet, inte för att göra det komplicerat. Knappar och layout i displayen är så intuitiva att du kommer att kunna börja klippa på nolltid. Eller tvärtom, du tittar på när TANGO gör det åt dig! Oavsett väder, TANGO klagar aldrig. Elektronik, batteri och kniv är skyddade av ett robust, dubbelväggigt hölje som gör dem helt väderskyddade.

Kraftfulla, underhållsfria drivmotorer överför kraften till bakhjulen

Robusta och kraftfulla borstlösa motorer används för att driva drivhjulen. De två identiska motorerna driver bakhjulen via en integrerad planetväxel.

Den enkla hållbara kniven erbjuder lång livslängd, hög klippkvalitet och prestanda med låg ljudnivå, emissioner och effektbehov.

Den högkvalitativa kniven ger en perfekt klippprestanda hela säsongen. Skulle kniven slå emot ett hårt föremål och stanna, skyddas knivmotorn från chockbelastningen av knivmekanismen som gör att kniven stoppar omedelbart utan att vålla skador. Knivens utformning betyder att endast den vassa eggen kommer i beröring med gräset, vilket reducerar buller och effektbehov.

En stor operatörspanel ger tydlig statusinformation om gräsklipparen och enkel aktivering av driftlägena

Knappar och layout i displayen är så intuitiva att du kommer att kunna börja klippa på nolltid. På operatörspanelens vänstra del sitter knapparna för snabb åtkomst av de viktigaste operationerna: klipp enligt schema, klipp nu och gå hem. Operatörspanelens högra del är reserverad för knapparna som används vid programmering av klipptider och ändring av ytterligare inställningar. Lysdioder (LED) signalerar tydligt det aktuella driftsättet och potentiella fel.

Perfekt konstruerad – lätt att installera

 • Vägsökning

  Hittar själv

  TANGO klipper enligt ett slumpvis schema och upptäcker hinder och begränsningstråden automatiskt och anpassar sig till och med till ställen där gräset är högre. Begränsningstråden är praktiskt taget osynlig och är enkel att flytta om du vill ändra trädgårdens utseende.

 • Automatisk uppladdning

  Automatisk uppladdning

  TANGO vet när det är dags att ladda på nytt, och kör in till dockningsstationen automatiskt. Tack vare det kraftfulla Li-Ion-batteret händer det inte alltför ofta.


 • Installation

  Installation

  För att uppnå bästa klippresultat, be din John Deere återförsäljare att hjälpa dig att planera och installera begränsningstråden. Vi har erfarenhet och utbildning för att hjälpa dig.

 • Se den arbeta

  Se den arbeta

  titta på videodemonstrationen: : Hur TANGO arbetar


Den perfekta lösningen

Specifikationer

Klipphöjd
19-102 mm
Batterityp
Li-Ion
Automatisk laddning
Ja
Navigation
Slumpvis och i spiral
Stötsensor
Ja
Individuell PIN-kod för maskinen
Ja
Rekommenderat försäljningspris
22 613 kr inkl. moms

Tillbehör

 • Antislirsats Antislirsats

  Antislirsats

  För maximal prestanda vid kuperad layout i trädgården kan denna antislirsats monteras på robotklipparens bakhjul – och se hur din TANGO klättrar!

 • Extra laddning Extra laddning

  Extra laddning

  Planerar du att använda TANGO på mer än ett ställe? Vi föreslår att du installerar en andra laddningsstation.


 • Extra tråd / Trådanslutning Extra tråd / Trådanslutning

  Extra tråd / Trådanslutning

  Behöver du mer begränsningstråd till din trädgård? Beställ vår praktiska förlängningstråd på vinda/rulle med 150 eller 500 meter.

  Denna är idealisk för utvidgning eller reparation av begränsningstråden. De specialdesignade anslutningarna håller dem vattenskyddade för bästa signalkvalitet.

 • Trådfästen Trådfästen

  Trådfästen

  Använd dessa fästen för att fästa begränsningstråden när du utvidgar din klippyta. Tillverkade av högkvalitativt material.

Drift

Klipphöjd
19-102 mm
Produktivitet
upp till 1800 m²
Navigation
Slumpvis och i spiral
Backtagningsförmåga (i fält)
upp till 36 %
Backtagningsförmåga (vid vändpunkter som till exempel begränsningstråd)
10%
Max. längd på begränsningstråd
300 m
Knivmotor
60 W
2600 varv/min
Drivmotorer varv/min vid hjulen
40 varv/min
Klippsystem
1 x 4-sidigt blad
Värdena beror på förhållandena och layouten.
Kontakta din återförsäljare för en demonstration av TANGO med alla dess fördelar

Batteri

Batterityp
Li-Ion
Batteriets kapacitet
98 Wh (2.6 Ah)
Batterispänning
25 V

Laddning

Automatisk laddning
Ja
Laddarens ingång
120/230 V
Laddarens utgång
36 V
Laddningstid
80 min
Klipptid
90 min (med en batteriladdning)

Mått

Längd
775 mm
Bredd
535 mm
Höjd
360 mm
Vikt
15.3 kg
Ljudnivå
69 dB(A)

Säkerhet

Stötsensor
Ja
Tippsensor
Ja
Lyftsensor
Ja
Beröringssensor i handtag
Ja

Säkerhet

Individuell PIN-kod för maskinen
Ja

Modern formgivning representerar hög kvalitet

Den moderna formgivningen i kombination med den funktionella designen understryker klipparens robusta karaktär. TANGO E5 har konstruerats med tanke på konsekvens, funktionalitet och vikt.

Ett hållbart chassi skyddar gräskklipparen mot slag och vädrets makter

TANGO E5 är kraftig och stabil, byggd med ett gediget, dubbelväggigt chassi. Maskinens inre är skyddat väl. All elektronik är skyddat mot smuts, damm, fukt och andra saker som kan påverka maskinen utifrån. Det stabila höljet av akrylonitril-styren-akrylat (ASA) är väldigt motståndskraftigt mot solljus.

Den stora röda stoppknappen uppe på maskinen avbryter omedelbart alla operationer hos TANGO

Den strategiskt placerade röda stoppknappen sitter högst upp på gräsklipparen, lätt att se och komma åt. Trycks den in, avbryts all drift omedelbart. På knappens båda sidor finns dekaler som förklarar hur gräsklipparen ska användas på säkert sätt.

Med huvudströmbrytaren slås gräsklipparen på och av för transport- och lagring. Den är placerad bredvid bärhandtaget baktill, pekande nedåt. Strömbrytaren är inte direkt synlig ovanifrån. Detta förhindrar oavsiktlig aktivering av klipparen.

Sensorer assisterar TANGO under klippningen

Begränsningssensorer (markerade i rött), indikerar klipparens position i förhållande till begränsningstråden.

Skulle TANGO lyftas upp av misstag under arbetet, upptäcks detta av sensorn i handtaget och sensorerna i de två främre pivothjulen och stänger omgående av klipparen. TANGO är också försedd med en inbyggd tippsensor som direkt stoppar klipparen om den lyfts mer än 35 procent (20 grader).

Fyra begränsningssensorer känner av om klipparen arbetar inom det område som definieras av begränsningstråden. Utanför detta område, kommer vare sig drivhjul eller kniv att rotera. Om klipparen känner av ett hinder, även med låg kraft, stoppar den och återupptar klippningen i en annan riktning.

Laddningsstationen ger ström till både gräsklipparen och begränsningstråden

När TANGO E5 har klippt en stund och batteriladdningen sjunker, kör gräsklipparen automatiskt tillbaka till laddningsstationen för att hämta ny kraft. Gräsklipparen laddas via två metallplattor i laddningsstationen, där de berör två metallkontakter framtill på klipparen. Laddningsstationen erhåller den 36 V laddningsspänning som behövs från en spänningsomvandlare ansluten till husets elnät (AC 120 V/60 Hz eller 230 V/50 Hz). Den maximala laddningstiden är 80 minuter.

Med ett fulladdat batteri, kan TANGO E5 arbeta i genomsnitt 90 minuter. Observera att den aktuella klipptiden beror på klippfrekvensen, sluttningar, trädgårdens utformning, etc. En professionell installation tillsammans med maskinens smarta navigationsfunktioner medger maximal klipptid per batteriladdning. För att klipparen ska vara bättre skyddad mot stöld, eftersom laddningsstationen och klipparen hör ihop.

Laddningsstationen matar också begränsningstråden med ström runt om trädgården, vilken definierar klippytan samt styrslingan som hjälper klipparen att hitta stationen när den kör tillbaka för uppladdning. En grön lysdiod (LED) upptill på laddningsstationen ger en klar indikering av status för dessa trådar, och ger en snabb och enkel diagnostisering om nu ett trådbrott skulle uppstå.

För att skydda laddningsstationens kretskort under kalla vinterförhållanden, kan laddningsstationen lätt lyftas bort från dess platta och lagras exempelvis i husets källare. En kåpa täcker över begränsningstrådens kontaktdon under klippningssäsongen. När laddningsstationen tas bort för vintern, fälls denna kåpa ner för att fortsätta att skydda trådarna.

Litium-jon (Li-jon) batteriet ger hög effekt och lång livslängd

TANGO E5 använder ett Li-Ion batteri för strömförsörjningen. Batteriet lämnar 98 Wh vid 25,2 V – tillräckligt med kraft för enastående kör- och klipprestanda. Li-Ion batterier avger hög effekt vid låg vikt, vilket resulterar i en lätt klippare. Det finns nästan ingen ’minneseffekt’ och därför försämras inte batteriets kapacitet med tiden. Tillsammans med den mycket låga självurladdningen, maximeras batteriets livstid.

Smart navigation gör att TANGO täcker hela gräsmattan på kortast möjliga tid

Det finns en stor skillnad mellan traditionell klippning och autonom klippning. Den traditionella metoden är att klippa gräset kortare än genomsnitt och låta det växa igen innan det klipps på nytt. Autonom klippning sker kontinuerligt, och håller därför gräset på önskad och inställd höjd under hela veckan.

Precis som vid principen kort-gräs- kan klipparen även arbeta när det är vått eftersom det korta gräsklippet inte klumpar sig och efterlämnar ett sämre resultat. Den autonoma klipparen kommer att arbeta inom de gränser som definieras av trådarna som är installerade i trädgården. Den arbetar slumpvis på gräsmattan vid givna tider. Alltid när batteriet börjar bli tomt eller inställd tid har gått ut, återvänder klipparen till sin station för uppladdning och väntar där tills nästa klippsekvens är inprogrammerad.

Den klipper varje hörn oavsett trädgårdens utformning

Medan begränsningstråden definierar gränserna för hela trädgården kan den också användas till att skapa zoner där klipparen inte ska klippa som t.ex. rabatter. För att klippa gömda hörn i trädgården, kör TANGO E5 till startpunkter längs begränsningstråden och börjar klippa därifrån. Upp till fem startpunkter kan ställas in.

Genom att ändra frekvensen på starter från de olika startpunkterna och laddningsstationen, säkerställs en jämn täckning av trädgårdens alla sektorer. Ett rensningsvarv runt om hela trädgårdens begränsning ser till att alla kanter är välskötta. Frekvensen på dessa rensningspass är inställbar.

Hemkörning och automatisk laddning

När batteriet börjar bli tomt, återvänder TANGO E5 hem genom att köra längs begränsningstråden tills den hittar laddningsstationen. Eftersom klipparen väljer olika vägar när den återvänder till laddstationen så undviker man spårbildning. När den har kommit fram hjälper en styrkabel framför laddningsstationen till att rikta in klipparen mot laddningsstationen.
Förutom hemkörningen längs begränsningstråden, finns en smart hemkörningsfunktion inbyggd. På samma sätt som du tankar din bil när du ser en lämpligt placerad bensinstation strax innan tanken har tömts, kommer TANGO att ladda batteriet när den är i närheten av laddningsstationen innan strömmen tar slut. Detta ger mer tid för klippning i stället för körtid och färre spår i trädgården vilket är till din fördel.

(VCU) är klipparens kontrollcentrum

VCU är monterad på klipparens insida för att den ska vara säkert skyddad mot vädrets makter. VCU förbinder alla sensorer, motorer och kablage och innehåller en accelerometer som känner av sluttningsvinklar samt en högtalare för akustiska signaler.

Kraftfulla, underhållsfria drivmotorer överför kraften till bakhjulen

Robusta och kraftfulla borstlösa motorer används för att driva drivhjulen. De två identiska motorerna driver bakhjulen via en integrerad planetväxel.

Enkel inställning av klipphöjden

Inställningen av klipphöjden sker snabbt och lätt, helt enkelt genom att skyddskåpan vrids. Kniv och kåpan rör sig tillsammans, ytterligare ett säkerhetsfunktion hos TANGO. Klipphöjdsintervallet sträcker sig från 19 mm till 102 mm.
Den traditionella metoden är att klippa gräset kortare än genomsnitt och låta det växa igen innan det klipps på nytt. Autonom klippning sker kontinuerligt, och håller därför gräset på önskad och inställd höjd under hela veckan.

Kraftfull och underhållsfri motor driver kniven

Kniven drivs av en borstlös motor som inte kräver något underhåll. Välskyddad mot regn, gräs och stötar: Motorn är placerad i klipphöjdsenheten, och flyttas upp och ner med kniven när klipphöjden ändras. Den lämnar kraftfulla 60 W vid 2600 varv/min.

Den hållbara kniven erbjuder lång livslängd, hög klippkvalitet med låga ljudnivåer och ett lågt effektbehov.

Den högkvalitativa kniven ger perfekta klippprestanda hela säsongen. Skulle kniven slå emot ett hårt föremål och stanna, så skyddas knivmotorn från chockbelastningen av mekanismen som gör att kniven stoppar omedelbart utan att skadas. Knivens utformning betyder att endast den vassa eggen kommer i beröring med gräset, vilket reducerar ljudnivå och effektbehov.
Vår erfarenhet visar att i många fall kan en enda kniv användas en hel säsong medan andra autonoma klippare på marknaden skulle kräva knivbyte mycket oftare.

En stor operatörspanel ger tydlig statusinformation om gräsklipparen och enkel aktivering av driftlägena.

TANGO har klassens och industrins bästa operatörspanel. Den stora sexradiga displayen är lätt avläsbar även på avstånd. Intuitiv betjäning av klipparen var det viktigaste målet när operatörspanelen fick sin design.

På operatörspanelens vänstra del sitter knapparna för snabb åtkomst av de viktigaste operationerna: klipp enligt schema, klipp nu och gå hem. Operatörspanelens högra del är reserverad för knapparna som används vid programmering av klipptider och ändring av ytterligare inställningar. Lysdioder (LED) signalerar tydligt det aktuella driftsättet och potentiella fel.

Vänlig service

Personerna hos din John Deere återförsäljare är alltid där för dig – med personlig service som du kan lita på. Som en del av John Deeres gemenskap, kombinerar de sin egna styrkor med alla fördelarna hos ett starkt globalt företag.

Snabba reparationer

Skulle det osannolika inträffa att din John Deere skulle behöva repareras, kan återförsäljaren åtgärda felet.

Långfristigt stöd

John Deere - en livslång partner. Även efter att du använt maskinen i mnga år, så ser vi till att du fortfarande kan beställa de reservdelar som din modell kan behöva. Tack vare vårt prefessionella återförsäljarnät, är hjälpen aldrig långt borta.

För vilken storlek på gräsmattan är TANGO E5 bäst lämpad?

Den är idealisk för ytor upp till 1800 m². Föremål eller avsnitt i trädgården, som t.ex. rabatter, kan uteslutas med en begränsningstråd. Genom att använda en trådsensor, undviker TANGO E5 dem enkelt och automatiskt och kör runt om alla hinder utanför dess gränser (”uteslutna hinder”). Hur stor yta som kan klippas beror på hur komplex trädgårdens layout är. Ju mera komplicerad trädgården är (en mängd uteslutningar, branta sluttningar och många indelningar i trädgårdens layout), desto högre är energiförbrukningen. Ortens John Deere återförsäljare står till ditt förfogande med rådgivning och hjälp vid installationen.

För vilken typ av trädgårdar är TANGO E5 lämpad?

I princip kan TANGO E5 användas i alla typer av trädgårdar. Under vissa omständigheter, måste utrustningen anpassas något till trädgården. Naturligtvis måste produktspecifikationerna, som t.ex. maximal lutning och minsta bredd på arbetsområdet beaktas. Följ därför informationen i bruksanvisningen eller kontakta ortens John Deere återförsäljare direkt.

Hur länge behöver TANGO E5 laddas?

Denna John Deere automatiska klippare är fulladdad efter 80 minuter och beroende på hur komplicerat klipprogrammet är, kan den användas för klippning i upp till 90 minuter.

Kan TANGO E5 även användas i hårda väderförhållanden?

Denna John Deere automatiska klippare kan även klippa när det regnar utan några problem. Vi rekommenderar dock att du undviker att använda TANGO E5 i stormigt väder och att skydda den mot eventuella blixtnedslag. Du kan avbryta klippningen genom att trycka in stoppknappen och återuppta klippningen när vädret har förbättrats.

Hur smala kan passagerna vara i min trädgård?

Minsta bredd (från kant till kant) är 150 cm. Detta säkerställer att klipparen kan nå ytorna på båda sidor av passagen. Ortens John Deere-återförsäljare hjälper dig gärna med programmeringen av klipprogrammet.

Kan TANGO E5 klippa två ytor av gräsmattan som inte har förbindning med varandra?

Om ytorna är förbundna med en jämn väg och kablarna är dragna på motsvarande sätt, kommer TANGO E5 att klippa den andra ytan enligt programmeringen. Saknas väg mellan de två ytorna bör du skapa en sekundäryta (även ”begränsad” av en sensorkabel). Vid ett sådant fall måste TANGO E5 flyttas manuellt från huvudytan till sekundärytan.

Kan TANGO E5 förflytta sig självmant till laddningsstationen när så behövs

TANGO E5 återgår automatiskt till sin laddningsstation när batterierna är nästan tömda. Den kommer att laddas upp till 100 % innan den fortsätter med det förprogrammerade klipprogrammet.

Klarar TANGO E5 även av stigningar? I så fall, hur branta?

TANGO E5 klarar stigningar inom arbetsområdet på upp till 35 % (det innebär en höjdskillnad av 35 cm på 1 meter). Längs begränsningstråden (klippytans gräns), är maximal tillåten lutning 10 %. Detta förhindrar att klipparen glider över begränsningstråden när den når gräsmattans slut (exempelvis om gräset är vått).

Kan den hantera mer än en klippyta?

Det är inget problem att underhålla flera klippytor. Om de är förbundna med en väg kommer TANGO E5 att köra fram och tillbaka på egen hand, motsvarande programmet.

Hur kan jag leda TANGO E5 runt befintliga rabatter och träd?

Det är inget problem att underhålla flera klippytor. Om de är förbundna med en väg kommer TANGO E5 att köra fram och tillbaka på egen hand, motsvarande programmet.

Behöver TANGO E5 övervakas?

För det första gäller regeln att inga personer eller djur ska finnas inom klippytan utan övervakning. TANGO E5 utför alltid sitt arbete enligt programmeringen, och låter dig därför njuta av fritiden istället för att klippa.

Vad händer med klippet?

Klippet som faller ner efter TANGO E5 har ungefär samma längd som ett risgryn. Det klippta gräset blir kvar i de små utrymmena mellan de klippta ytorna och verkar som ett naturligt gödningsmedel utan att orsaka anskrämliga gräshögar. Gräset i det klippta området ser sundare ut och är grönare.

Hur ska man förvara TANGO E5 på bästa sätt under vintern? Kräver TANGO E5 en mängd lagringsplats?

Denna John Deere automatiska gräsklippare kan lagras säkert i en källare eller ett frostfritt garage. Den tar upp betydligt mindre plats än en jämförbar manuell gågräsklippare. Ortens John Deere-återförsäljare hjälper dig gärna med rekommendationer för vinterservice.

Var ska TANGO E5:s laddningsstation helst placeras under klippningssäsongen?

Laddningsstationen är väderskyddad och kan placeras flexibelt i din trädgård. Ortens John Deere återförsäljare diskuterar gärna detta med dig för att ge dig rekommendationer för en idealisk position, med hänsyn till om platsen redan har den strömförsörjning som behövs eller om en elkabel måste dras.

Har TANGO E5 ett stöldskydd?

TANGO E5 är skyddad med en PIN-kod vilket gör den värdelös för tjuvar.

Hur ändrar jag klipphöjden?

Stäng av klipparen och vänd på TANGO E5 så att du kan se den tallriksformade knivkåpan. Denna kan vridas något för att flytta knivarna uppåt eller nedåt.

Hitta en John Deere återförsäljare.

För att säkerställa att du får bästa tänkbara stöd och råd, säljer vi TANGO och alla våra produkter för grönyteskötsel uteslutande via auktoriserade John Deere återförsäljare.

Din lokala John Deere återförsäljare är professionella och finns där för att hjälpa dig. Hitta Din John Deere återförsäljare i ditt område:

hitta en återförsäljare